pühapäev, 25. jaanuar 2015

Tropikariet i Helsingborg

Eile käisime host-ema nõol külas. Elavad Vinslövis, pere koosneb pereemast- isast ja ainukesest pojast, kes 19. Elavad üliüli hubases ja ilusas -vanas majas. Naljakas või mitte, esimese asjana jäi mulle köögis silma klaaskapp, mille taga seisid erinevad alkoholid- need teised nagu väga ei jäänudki silma, aga kui seal ikka seisab VANA-TALLINN , siis pole kahtlustki, et kõik kohe teada said, ja ja estnisk likör! 
Oli väga tore, kuigi lõpuks olin ma absoluutselt energiast tühi. Sellistel istumistel saan aru, kui palju energiat võtab lihtsalt see, et aru saada, mida need inimesed küll ometi räägivad. :D

Täna, pühapäeval võtsime ette sõidu Helsingborgi, mis asub 80km kaugusel. Plaan oli minna Tropikariet'sse ja pärast seda Mc'D-sse sööma.

Tropikariet
- vihmamets öösel
- Aafrika
- Lõuna- Ameerika
- Madagaskar
- teadmistenurk
- Hai-nurk
- kalade-katsumis-vannid :D
- Aafrika savann
- kohvik

Vihmamets öösel
See on ruum, kus on nt nahkhiired JA nad lendavad vabalt ringi seal. Mis te arvate, kes umbes kümme korda püksi pidi laskma. Ja nt need nahkhiired saavad 15kg puuvilju 24jooksul! 
Siis on seal sellised 'nummid' Tröglonid, nimetust ei tea eesti keeles, järgmised elukad, kes vabalt seal ringi libavad. Nad on mürgise süljega, lisaks on nad kantud punasesse raamatusse.
Järgmised on Uggleapornad, ülisuurte silmadega kõige sööjad.. 
Ja viimased seal ruumis on Flygpungekorrad, peaksid olema mingit sorti oravad. 

Aafrika
Koosneb peamiselt madudest ja roomajatest. 
Gabonpuffaden- kuulub madude liigi alla, tal on pikimad kihvad. Rekord kuulub seda sorti maole, kes oli 183cm pikk ja omas kihvi, mis olid 5cm pikkused... :s mürgine
Keiser skorpion, suur aga vähese mürgiga. 
Kilpkonn- leidub Saharast- pidi olema suurim maa-kilpkonn, aga ma isegi ei näinud teda.. 
Trubbnoskrokodil (kääbus krokodill) - maailma väikseim kilpkonn, max 2m. 

Lõuna- Ameerika
Paras õudus mulle, jalutad vaatad 'armsaid' ahve, eksootilisi linde, ohtlike madusid ja mürgiseid konne. 
Seal kohtab: Väiksemat ahvi, kääbus siid ahvi. -Ta on umbes banaani suurune. :)
Maailma mürgiseim konn- kollane... konn. Kui täiskasvanud mees puudutaks kasvõi sekundiks keeleotsaga konna oleks ta surnud.
Bladskärarmyrorna- sipelgad!! 
Järgmiseks Piiraja- närviline, ohtlik ja väike kala. 
Viimane selles osakonnas- Roheline Anakonda. Suurim ja raskeim anakonda, mis võib kasvada isegi ligi 9 meetriseks. :o Kord kuus antakse sellele anakondale suur küülik söögiks, nägin seal mingit videot, kuidas seda anatkse, kuidas see anakonda teda nii öelda ründab ja ära tapab- tegelt on see küülik juba surnud... ei tahaks selle küüliku asemel olla, mkm. 

Madagaskar
Kaameleonid, vabaõhu seitse mees leemurit ja punase nokaga tokut? :D 
Need Leemurid olid päeva jubedaim ja lahedaim osa! Musta-valge sabaga, absoluutselt mitte kartlikud ahvid. Neid on seal 7 ja kõik on meessoost-vennad vist isegi. Kuna paaritumis sõdu pole, siis on sõda lihtsalt nende meeste vahel (hormoonid). Vahepeal lähevad nende puna nokkade vahel eriti julgeks, hüppavad ühelt puult teisele, maha, kellegi õlale. ulme. Ainuke aeg, kus nad natuke rahulikumad on, on siis kui nende pidaja- kõige tähtsam mees, Magnus Lindqvist sinna tuleb, ta on see bad-guy loomade jaoks. Meil oli rõõm teda kohata. ;) Nad ei sõdi siis kui Magnus seal on, sest nad kõik jälgivad, mida Magnus teeb, peavad eriti tähelepanelikud olema, sest nt kui midagi loomadel viga on, siis läheb Magnus ja toob nad sealt ära vms, seega nad alati kardavad, et kui ta tuleb, siis viiakse keegi ära vms, vahest liiga kartlikud ka tema suhtes, ei võta nt vahest tema käes toitugi vastu.. :D
Ja milliseid hääli nad veel teha osavad :o kraaksuvad nagu varesed...

Teadmistenurk
Seal sai mõõta, millise ahvi pikkuses sa oled, kui suur on tegelikult kaelkirjak, erinevate loomade koljuluud. Inimese organismi kokkupanemis võimalus. Ahvide käe ja jala suurused, said võrrelda enda omaga. :)

Hainurk
Imeline koht, mõnus muusika ja suur akvaarium, mis on kõik võimalike värve kalu täis.

Need kalavannid
Kallavanne oli kolm. Kaks troopilist kalaliiki ja üks läänemere oma.
Arstkala- sellel kalal pole hambaid. Naharakke söövad ja samaaegselt su vereringet stimuleerib.. 
Voogkala. 
Odasaba- läänemerest. Tuntud kui hobuseraua krabi. 

Aafrika Savann
Surikat'd, ma ei tea jällegi seda eesti keelset nime, aga googeldage pilte :)
Ja mingit erilist sorti sisalikud... - neid said jälgida kui sõid kohvikus. :) 

Loodan, et saite nüüd teadmiste võrra rikkamaks. Keda rohkem huvitab siis http://tropikariet.com/
Lõpuks sõime Mc'Donaldsis ja võtsime sõidu kodupoole. Kus host-vennad tegid suure lumememme. Vaatasime tavapäraselt rootsi pärase 'tähed muusikas' ära.
Homme jälle kooli. Loodan, et see nädal tuleb sama hea kui eelmine. :)

üks nendest söödikutest..

punanokk- poosetaja

jap, nii julged nad ongi..




jup, nad on päris..

ma ei ulatu reaalselt kaameli tagumiseotsanigi...

//

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar