kolmapäev, 21. jaanuar 2015

Uus kool!!

Nii selles postituses kirjutan siis ainult oma uuest koolist- nii palju kui oskan. :) 
Mul on nüüd uus peatükk lahti keritud..

Koolist:
C4- ehk Christian 4:s Gymnasium
Koolis on kolm programmi: 
1. Samhällsvetenskapsprogrammet (sotsiaalteaduste programm), mis oma jaguneb 3 erinevaks programmiks, mida öppida vöimalik: 1.1 Samhällsvetenskap (sotsiaalteadus), 1.2 Medier, information och kommunikation (meedia, informatsioon ja kommunikatsioon), 1.3 Beteendevetenskap (käitumisteadus? ühesönaga öpitakse filosoofiat, psühholoogiat jne)
2. Humanistiska programmet (humanitaar programm), mis jaguneb 2 erinevaks programmiks: 2.1 Kultur (kultuur), 2.2 Språk (keel) ehk vöimalus rohkem keeli öppida.
3. Estetiska programmet (kunstiprogramm), mis jaguneb 5 erinevaks programmiks: 3.1 Bild och formgivning (pilt ja disain), 3.2 Dans (tants), 3.3 Musik (muusika programm), 3.4 Estetik och media (kunst ja meedia), 3.5 Teater (teateri programm)
Mina osalen siis programmis Estetik och Media. Mul tunniplaan näeb välja järgmine: kaks korda nädalas Naturkunskap (loodusteadus), svenska (rootsi keel koos oma klassiga) kord nädalas, svenska som andra språk (rootsi keel neile, kellel pole see emakeel), Engelska (inglise keel) kaks korda nädala, Historia (kultuuri ajalugu) kaks korda nädalas, Medier, samhälle och kommunikation (meedia, sotsiaalteadus ja kommunikatsioon) kaks korda nädalas ja kaks valikainet: Matemaatika (jah, vabatahtlikult kaks korda nädaalas!!!) ja Foto- mida on kaks korda nädalas ja üks tund kestab 3 tundi :)))) öpetajaks seal aines on itaallane! Homme esimene tund, eks hiljem jagan muljeid. 
Neljalpäeval nädalas löppeb kool kell kolm, teisipäeval löppeb pool üks. :)

Uuest klassist: 
Köik tunduvad väga toredad, köigiga üritan suhelda, aga no ilmselgelt olen mina ka ikka piisavalt tagasihoidlik, et mitte köigiga esimsel kahel päeval söbraks saada. Aga mul on täitsa mönus kontakt köigiga. 
Klassis on rohkem tüdrukuid kui poisse, ja köigil poistel polegi pikki juukseid.. (see on suht sad eks ole.) 
Koolijuhtkond on väga abistav ja tore samuti. 
Öpetajad, need kellega kohtunud olen, on samuti väga vahvad olnud: Meedia, kommunikatsiooni öpetaja on selline, nagu näeb välja üks vana venelane.. :D Pole seda rootsaslikkust temas. Ja klassikaaslased ütlesid, et see tund köige igavam, sest see öpetaja ainult räägib ja räägib. :D Ajaloo öpetaja on tore naine, aga temal on vahest rohkem raskusi see telefon käest ära panna kui öpilastel, lisaks ta paras kunstiinimene ehk no more words. Inglise keele öpetaja oli päris muhe, selline möistilk mees ümarate prillidega.. (: 

Lisaks mulle suure üllatusena anti koolipoolt matasse kaustik, kalkulaator ja öpik. Kalkulaatori ja öpiku pean aasta löpus tagasi andma.
Kultuuri ajaloos sain ka joonistus ploki, nii, et väga vahva. :))

ûritan nädala löpus uue postituse teha ja löpparve postituse Söderportist! 

//olge tublid 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar