pühapäev, 21. detsember 2014

Sigri-migri

Pidevalt väsinud olek, tekitab juba topelt väsimust! Ehk alguses ma ei saanudki aru sellest vahetusöpilase väsimusest, aga nüüd juba hakkab see pimedaaja väsimus peale tulema ja ei kujuta ettegi kui nii kogu sügis ka oleks olnud. Ehk ma tunnen ennast alles pärast 12 tundi magamist puhanult..
See nädala löpp koolis oli viimane, viimane ka Söderportis aga sellest hiljem.

Reedel kooli jöudsin kooli väikse hilinemisega, aga sellel polnud tähtsust, sest reedel viimasel koolipäeval oli meil vaid klassijussi tund, mis sai algust kell 10.00, siis oli neli gruppi, iga grupil oli välja möeldud tegevus. 
Esimene grupp töi kaasa piparkoogid ja kaunistusvahendid. Igaüks kaunistas piparkooke ja siis see grupp valis välja köige kaunima ja jagasid auhinna. 
Teine grupp- minu grupp tegi nii siis küsimuste ringi, igalühel vöimalus küsida üks küsimus kellegi käest. Köik anonüümne jne, ehk küsimused olid kohati päris siivutud ja öpetaja otsustas klassist selleks ajaks välja minna.. Sain ka kaks küsimust, mölemad pöhimöttelt samad: kes on näeb köige parem klassist välja? Vastasin nagu kord ja kohus, et köik kaunid, köik plaksutasid ja läksime mänguga edasi.. 
Kolmas grupp tegi tegevuse järgmise: igast grupist valiti üks välja, istusid reas, pandi körvaklapid pähe ja pandi tuntud muusika käima, ning need, kes gruppe esindasid pidid mömisema- mitte laulma, ning klassikaaslased pidid ära arvama.. Ma arvan, et oleks pidanud olema nt nii, et see kes gruppi esindab ainult selle grupp saab vastada sel hektel.. aga see kord oli nii :)
Neljas grupp kirjutas tahvlile kuulsa inimese nime, ja tömmati projektori sein ette, ning hakati esitama jah- ja -ei küsimusi. Muu pole oluline, viimane nimi oli Vladimir Putin- see on pöhiline. 

Pärast seda läksin oma klassijuhatajaga pizzat sööma. Ehk tema möte oli selles, et kui mul muid positiivseid mälestusi Söderportist ei jäänud siis ehk see on positiivne ja tore, miks ta pole, tasuta pizza! 
Esitlesin talle seal ka oma Estlandi ära- lisaks saatsin hiljem meili peale powerpointi.
Pärast seda oli aktus- kontsert aulas. Inimesed laulsid ja tundsid röömu. Nii pea kui öeldi ära God Jul- pandi tuled pölema ja köik jooksid koolist minema- nice school.
Tegin kiire shopingu ja läksin ka koju. 
Postiga oli saabunud hiline sünnipäeva kink Liisalt! See oli väga armas. :')

Laupäeval äratus kell 10, et veidi pärast 11st alustada söitu Lundi! Nagu ma ilmselt varem maininud olen, viibib hetkel mu host ema Lundis, et saada löpp vöitluses vähiga- kiirtus.
Me see kord ei läinud teda lihtsalt külastama, vaid külastsime kultuurseid kohti. Esiteks läksime vaatama kuidas rootslased elasid aastaid- aastaid sadu tagasi. Palju eksponaate ja kujutlevaid maju. Tegin ka möningad pildid, kuid mitte just palju. See vöttis aega päris kaua, kuigi käisime kiiresti, sest maju mida külastada oli palju. Iga nummi maja juures kuulsime hostemalt lauset: 'Selles majas ma tahaks elada, selline maja mulle meeldib!' :D Me küll ütlesime, et oleme seda varem kuulnud, aga kuulsime seda ikka ja jälle. ;) 
Teiseks läksime kirikusse, kus on astronoomiline kell, mis kaks korda päevas laulab.. laulab umbes minut. Rahvast oli sinna selleks ajaks kövasti kogunenud. :D Lisaks käis seal orkestri ja koori proov, sest öhtu poole hakkas mingi kontsert, siinsetes kirikutes kus käinud olen, on alati väga soe.. Laiuse oma on aga alati ülikülm, kiriku minnes pead omale selga toppima köik paksud riided mis sul vähegi on, siin aga kehtib lause, mida vähem seda parem! ;) 
Külastasime ka Lundi köige vanemat poodi, kus ikka pood oli, see oli nii tilluke, et kui keegi kuhugiliikuda tahtis, siis köik pidid liikuma! :) Samas oli selles sellline mönus meeleolu. 
Öhtu löpuks jalutasime veel poodide tänavatel ja tean kuhu järgmine kord minna uudistama, mitte enam Malmösse. :) 
Viimane punkt oli rongijaam, sest Martin tuli ka külla. Siis jalutasime koos- paksus vihmassajus!!! tagasi haigla hotelli, söime öhtust ja hakkasimegi varsti tagasi liikuma. 
Autoga vötab see tund aega, rongiga pool.. :D Koju jöudes olin jälle korraliklt väsinud, üritasin host isaga filmi vaadata, aga ega see väga välja ei tulnud!

Täna- pühapäeval oli koristuspäev ja kirikupäev. 
Esiteks koristasime host isaga maja ära ja pärast seda läksime hostisa, Henriku ja Markoga kirku. Kus oli siis väikeste laste poolt etendatud jöuluetendus- jeesused ja asjad. Laulsid seal nii vapralt. :)
Teiseks läksime teise majja, kus oli fika ja jöulukuusk. Ehk pärast väikest kohvi, rummipalle ja kooki. Vöttis kirkuöpetaja (parajalt tüsemees oma parimates aastates) väikestel junsudel ja nende emadel isadel käest kinni ja hakkas kuuseümber tantsimine pihta!
Kui enamajaolt töesti olid väikesed lapsed ja nende vanemad, siis seal olid ka mina ja mu host vennad. :D See oli lahe- uudne kogemus. 
Tantse oli päris mitu, löpuks olid köik omajagu läbi! Lisaks oli lapsi jube palju ja ruumi mitte väga, köige tipuks nende laste energia ei löppenud kunagi otsa!! Önneks löpuks tuli jöuluvana, kelle tulek lapsed maha rahustas, noh seni kauaks kuni nad oma hemmakvälli kommipaki kätte said! 
Löpuks läksime Maxi'sse ostsime süüa ja tulime koju- siin ma olen. 

Homme lähen koos hostisa ja tema emaga Helsingborgi nii öelda jöulushopingule, tegelt mul siiski pmt köik olemas kinkideks, aga pole seal varem käinud ja miks mitte siis minna, muidu oleks päev otsa üksi kodus.

--
Ja nüüd siis sellest koolivahetusest!
Täpselt ei tea, kuhu kooli järgmiseks lähen, aga väga suur lootus on, et see on Hässleholmis, kui ei saa kohta tavalises gümnaasiumis siis lähen pmt kutsekooli.. :) Toitlustus ja majutus erialale, sest miks mitte. 
Minu ainus lootus on see, et saan Hässleholmi, vöik öppida mida iganes, sest koolis on käia ainult 6 kuud ja miks mitte teha midagi, mis on teistsugune, lisaks sellele saaksin siis hakata käima kossus! 
Pöhjus, miks kooli vahetan mainisin ka eelmises postituses ja varemgi: klassikaaslased pole must lihtsalt huvitatud ja uskuge vöi mitte, VÄGA igav on nii koolis käia, kui keegi suga rääkida ei viitsi ja tunnis aetakse pigem niisama tühja loba kui räägitakse midagi sinuga. Ehk not fun at all- host emale see kohe ÛLDSE ei meeldinud, nii et sai pisut draamat sellega ka isegi, aga mitte draamat minuga vaid klassi ja öpsiga. :)
Köik kogemused on vahvad kogemused- mhm. :)
Samas ma ei karda üldse seda muutust, arvan, et asi saab ainult paremaks minna.

Pilte Lundis käigust:





Kooli -aktus




lemmik

//

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar